Vlaams Darmflora Project - Nieuwsbrief juni 2016

Enkele weken na de publicatie van de eerste resultaten van het Vlaams Darmflora Project springen we opnieuw binnen op het labo van Jeroen Raes. Deze keer niet om het over de darmflora van gezonde vrijwilligers te hebben, maar over deze van mensen die lijden aan Primaire Scleroserende Cholangitis. Dr. João Sabino vertelt er ons alles over.

Vlaams Darmflora Project - Nieuwsbrief april 2016

Vanavond is het zover. Vanavond worden de eerste resultaten van het Vlaams Darmflora Project voorgesteld aan de wetenschappelijke gemeenschap en het brede publiek. Dat gebeurt door middel van een artikel in het wetenschappelijk tijdschrift Science – de absolute wereldtop. Morgen volgen vermoedelijk heel wat interviews, maar Jeroen Raes, de bezieler van het project, houdt er aan de primeur te reserveren voor deze versie van de Nieuwsbrief.

Vlaams Darmflora Project - Nieuwsbrief september 2015

In de marge van het Vlaams Darmflora Project publiceerde het team van Jeroen Raes onlangs een opmerkelijke bijdrage in het tijdschrift ‘Annual Review of Microbiology’. Centraal in het verhaal: er zou een verband bestaan tussen darmbacteriën en de ontwikkeling van atherosclerose of aderverkalking. Tijd voor een gesprek met Sara Vieira-Silva, één van de auteurs van het artikel.

Vlaams Darmflora Project - Nieuwsbrief juni 2015

De eerste onderzoeksresultaten van het Vlaams Darmflora Project werden onlangs gepubliceerd in het gerenommeerde vaktijdschrift ‘Gut’. Wij vroegen Doris Vandeputte, doctoraatstudente in het labo van Jeroen Raes en auteur van het artikel, om wat meer uitleg.

Vlaams Darmflora Project - Nieuwsbrief april 2015

Vorige week was er de opgemerkte passage van professor Jeroen Raes in ‘De Schuur van Scheire’ op Eén. Hij lanceerde er onder meer een oproep naar nieuwe vrijwilligers voor het Vlaams Darmflora Project. Hoog tijd voor een gesprek over het lopende onderzoek en de plannen voor de toekomst!